Over Ons

Let’s Play Golf, met golfnieuws en reisverhalen, maakt onderdeel uit van ABPress Communicatie en is gevestigd in Rijswijk Zuid-Holland. Eigenaar en tevens hoofdredacteur is André Buurman (1952). Sinds 1973 is hij als sportjournalist aan diverse kranten verbonden geweest. Voor dagbladen als de Haagsche Courant, Het Vaderland en Het Binnenhof schreef hij, vaak onder zijn eigen naam, diverse artikelen, in eerste instantie over het amateurvoetbal in de Haagse regio. In de beginjaren tachtig maakte hij kennis met de draf- en rensport en niet veel later publiceerde hij wekelijks over de paardenraces op de kleine drafpiste van Nootdorp en Renbaan Duindigt. Maar ook schreef Buurman in met name de Haagsche Courant over andere, minder bekende, sporten.

In 2008 verscheen er van zijn hand de memoires van de legendarische paardensportverslaggever Hans Eysvogel.

Onder de titel ‘1000 Paarden en een Prins’ vertelt Eysvogel (1927) over zijn jaren als radioverslaggever bij onder andere de AVRO en NOS en zijn vriendschapsrelatie met prins Bernhard. Vandaar ook de titel van het boek ‘1000 Paarden en een Prins’.

Met de golfsport maakte Buurman al eerder kennis. ”Een zeer matige amateur golfer”, zegt hij bescheiden over zichzelf. En vervolgens: ”Er over schrijven gaat me beter af dan het spelletje zelf.”

André Buurman is verbonden aan Pijper Media (Golfers Magazine), de Nederlandse Golf Federatie (Golf Weekly), AD/Haagsche Courant en AD/Groene Hart en schrijft vanuit het moederbedrijf ABPress Communicatie teksten voor brochures en internetsites voor bedrijven en instanties. Daarnaast leent hij zijn stem aan commercials en promotiefilms. Kijk op www.abpress.nl voor meer informatie.