Perfecte invalbeurt van Geraldine Nanninga

6 april 2015 No Comments

Perfecte invalbeurt van Geraldine Nanninga

Dames1 van de Haagsche bleef ook in de tweede competitiewedstrijd ongeslagen.  Princenbosch werd met 14-4 geklopt, mede dankzij een perfecte invalbeurt van Geraldine Nanninga, die de zieke Annemieke Campo op het laatste moment verving. Heren1 kende voor de komende ‘Derby van de Duinen’ tegen Noordwijk een prima generale. Het altijd lastige De Pan kon de Wassenaarse opmars niet stuiten (12-6).

De Haagsche Heren beginnen aardig op stoom te komen. De ‘vergissing’ van twee weken terug, 10-8 verlies tegen Amelisweerd, lijkt allang weer vergeten. Het herstel was er al tegen Prise d’Eau (12-6) en tegen het altijd lastige De Pan prijkte na afloop eenzelfde score op het bord. Geen reden tot klagen dus voor de mannen van Maarten Slootmaekers, die komende zaterdag de klapper tegen de Noordwijkse wachten. ,,Een belangrijke overwinning tegen een geduchte tegenstander. Dat geeft vertrouwen voor de ‘Derby van de Duinen’ straks’’, aldus een tevreden captain.

De Wassenaarders leidden bij de lunch al met 4-2 en liepen in de middag eenvoudig weg van De Pan. Koen Rutten (4/3) en Jordi Dahlberg (5/4) hadden de minste moeite met hun tegenstanders.

De Noordwijkse kende eveneens een prima voorbereiding, want Amelisweerd, eerder nog te sterk voor de Haagsche, ging er met 13-5 gedecideerd af. Het derde duel in poule 2 tussen Haarlemmermeersche en Princenbosch eindigde in 8-10 en betekende de eerste overwinning voor de ploeg uit het Brabantse Molenschot.

Improvisatietalent

Ook voor de Haagsche Dames de volle paasbuit, al waren de omstandigheden in de Noordwijkse duinen vanwege een stevige, koude wind niet echt uitnodigend voor een partijtje golf. Tegen Princenbosch werd op het oog een makkelijke 14-4 winst geboekt, maar schijn bedriegt, want liefst vier winstpartijen voor de Haagsche werden pas op de 18e hole beslist. Captain Cornelie van Zuuren moest zaterdagmorgen overigens in alle vroegte al haar improvisatietalent aanspreken. Vaste waarde Annemieke Campo meldde zich ziek af en dus mocht Geraldine Nanninga, vorig jaar nog in Dames 1, iets eerder dan gepland onder de warme douche duiken. Het werd alles behalve een koude start voor de invalster. Voor de break gekoppeld aan Annemiek Dompeling won zij de foursomes met 3/2 en in de singles maakte Nanninga snel korte metten met haar opponent Judith van der Voort, die zich al na elf  holes gewonnen moest geven.

 

Koploper de Eindhovensche won als verwacht met 15-3 van Houtrak en Zeewolde pakte de eerste winst ten koste van Broekpolder (10-8). Komende zaterdag is Broekpolder de tegenstander van de Haagsche op de Eindhovensche.

 

Tekst; André Buurman LPG. Foto; privécollectie Cornelie van Zuuren 

Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply