Wildcard voor Robin '59' Kind op KLM Open (10 t/m 13 sept)

30 augustus 2015 No Comments

Wildcard voor Robin ’59’ Kind op KLM Open (10 t/m 13 sept)

Op het KLM Open 2015 (10-13 september) komen dertien Nederlanders in actie, waaronder de Voorburger Robin Kind. Naast Joost Luiten en Robin Kind starten op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort zeven professionals en vier amateurs.

Joost Luiten, winnaar van het KLM Open 2013, is de hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst op de 59ste plaats. Luiten is winnaar van vier toernooien op de Europese Tour. Dit jaar is hij de enige Nederlander op de European Tour, maar in het KLM Open krijgt hij gezelschap van nog acht Nederlandse professionals.

Floris de Haas wist zich in juni te kwalificeren voor het KLM Open met een overwinning in het PGA Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor professionals. Reinier SaxtonJurrian van der Vaart en Robin Kind ontvingen een wildcard op basis van hun ranking op de internationale Order of Merit voor Nederlandse professionals. Saxton en Kind komen dit seizoen uit op de Pro Golf Tour. Saxton won al twee toernooien en is tweede op de seizoenranglijst. De Voorburger Robin Kind won eerder deze maand zijn eerste toernooi van het seizoen, een prestatie die de wereld over ging vanwege een zeldzame ronde in 59 slagen.

Wil Besseling speelt zijn achtste KLM Open. Besseling, dit seizoen actief op de Challenge Tour, kent de Kennemer goed. De voorbije twee jaar haalde hij de cut op de Zandvoorste duinbaan.

Het halen van het weekend zal ook het eerste doel zijn van de vier Nederlandse amateurs in het KLM Open. Dat lukte Rowin Caron al eens in 2013. De 22-jarige student economie plaatste zich vorige maand voor het KLM Open met een zege in het Brabants Open. Robbie van West en Jeroen Krietemeijer ontvingen een wildcard op aanwijzen van de Nederlandse Golf Federatie.
Philip Bootsma is de vierde Nederlandse amateur in het KLM Open. Hij verdiende een wildcard met een zege in het Kennemer Open.

Er zijn nog drie startbewijzen aan Nederlandse professionals te vergeven. Een voor de beste niet-geplaatste speler in de Twente Cup, volgende week. Daarnaast heeft de toernooidirectie nog twee wildcards.

Daan Huizing, Maarten Lafeber, Taco Remkes en Tim Sluiter doen in de week van het KLM Open mee aan het Kazachstan Open, een belangrijke wedstrijd van de Challenge Tour en zullen niet in actie komen op de Kennemer.

Voor meer informatie en kaartverkoop: Klmopen.nl.

Over het KLM Open
Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt in 2015 voor de 96ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2015 bedraagt € 1,8 miljoen.

Bron: TIG Sports, Beeld; Ronald Speijer

Joost Luiten, KLM Open, Robin Kind Laatste nieuws

Leave a Reply