Sprookje voor Dames is uit, Heren moeten wachten

26 april 2015 No Comments

Sprookje voor Dames is uit, Heren moeten wachten

Waar voor de heren van de Haagsche het ‘tussen hoop en vrees geldt’ daar werd het sprookje voor een plek in de kruisfinales voor de dames de 12-6 nederlaag tegen de Eindhovensche wreed verstoord. ”Met de Noordwijkse was deze ploeg echt een maatje te groot voor ons.”

Het is nu nog een kwestie van lijdelijk afwachten en hopen op. Want het bereiken van de kruisfinales, die in het weekeinde van 16 en 17 mei op de Lage Vuursche worden gehouden, hebben de Wassenaarse mannen niet meer in eigen hand. De 15-3 winst op de Haarlemmermeersche was overigens wel hard nodig om de Haagsche weer een stuk kansrijker te maken op die begeerde plek in de play-offs. Een week eerder, na de onverwachte 11-7 nederlaag tegen Princenbosch, gaven weinigen nog een cent voor het team, dat alles behalve een constant seizoen draait.

En nu zijn de kruisfinales toch weer in zicht. Maar op eigen kracht lukt dat niet meer. Op de eigen homecourse zal met meer dan normale belangstelling het verloop van het onderlinge treffen tussen de twee grootste rivalen, Amelisweerd en De Pan, worden gevolgd. Met een voorsprong van 2 punten op beide en een doelsaldo van +16, zijn Amelisweerd en De Pan alleen gebaat bij een grote overwinning. Moet een van beide vier of meer (Amelisweerd) c.q. minimaal vijf verliespunten incasseren, dan wordt de Haagsche de lachende derde. Bij een eventueel gelijk doelsaldo, dan geldt het onderlinge competitieresultaat. De Haagsche verloor van Amelisweerd, maar won van De Pan.

,,Vooropgesteld”, zegt Koen Rutten (foto) van de Haagsche, ,,we hebben ons knap hersteld van de verliespartij tegen Princenbosch. Gebrand om te winnen, Dat zag je aan de kopjes ’s morgens. Met alle complimenten voor Quint Koppers, die met een birdie op de laatste hole nog een all square uit het vuur sleepte. Heel knap. Iedereen haalde dit keer zijn niveau. En wat de kansen betreft op die kruisfinales, het zit allemaal heel dicht bij elkaar. We kunnen zaterdag alleen maar toekijken.”

De Noordwijkse plaatste zich als poulewinnaar als eerste voor de kruisfinales en Prise d’Eau mag volgend seizoen weer een poging wagen om naar de hoofdklasse te promoveren. De Haarlemmermeersche en Princenbosch verkeren ook nog in de gevarenzone.

Voor de tweede jaar op rij geen kruisfinales voor de Dames van de Haagsche. Na de nederlaag tegen de Noordwijkse was een overwinning op de Eindhovensche noodzakelijk om de competitie met nog een play-off te verlengen. Maar net als de Noordwijkse bleek ook de Brabantse équipe een maatje te groot, ervoer ook captain Cornelie van Zuuren. ,,Natuurlijk is het balen. Derde is een mooi resultaat, zeker gezien de wisselende samenstelling waarin we regelmatig moesten aantreden, maar is geen prijs. We speelden deze week wel sterker dan tegen de Noordwijkse. Helaas, met lege handen dus.” Ook Annemiek Dompeling, die nu al kan terugzien op een sterk seizoen en slechts één singlepartij verloor tegen een speelster met overigens een lagere handicap, had net als haar teamgenoten haar zinnen gezet op een plek in de kruisfinales. ,,We waren tegen de Eindhovensche dichtbij een 9-9 deling. Het had de deur nog een op kier gehouden. Ja, ook ik baal natuurlijk.”

De Haagsche treft in de laatste wedstrijd van het seizoen het reeds gedegradeerde Houtrak. Ook Broekpolder werd het kind van de rekening en zakt af naar de eerste klasse.

 Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

De site www.letsplaygolf.nl trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Uw advertentie wordt dus door heel wat ogen bekeken. Interesse? Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@letsplaygolf.nl en wij laten zo snel mogelijk van ons horen. Adverteren loont altijd de moeite!

 

Annemiek Dompeling, Cornelie van Zuuren, Koen Rutten Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply