Sterke zege Dames 1, knap herstel Haagsche Heren

29 maart 2015 No Comments

Met een klinkende 15-3 zege op Zeewolde is ook voor Dames 1 van de Haagsche de competitie begonnen. Na een minder florissante start, eveneens vrolijke gezichten bij de Heren, die zich knap herstelden van de onverwachte nederlaag van afgelopen week. Prise d’Eau trof een tot de tenen toe gemotiveerde Haagsche (12-6).

Captain Cornelie van Zuuren sprak afgelopen week nog klare taal. ,,We onderschatten niemand.’’ En daarmee doelde de geboren Rotterdamse op de ploeg van Zeewolde, die op de openingsdag in de Wassenaarse duinen met 17-1 een forse tik om de oren kreeg van de Eindhovensche en tot de zwakkere ‘zusters’ van de poule mag worden gerekend. Met haar opmerking prikkelde Van Zuuren, al dan niet bedoeld, ook haar teamgenoten. Zeewolde had op Houtrak tegen de Haagsche Dames weinig tot niets in te brengen. De 15-3 zege, na een tussenstand bij de lunch van 5-1, betekende een droomstart van de Wassenaarse meiden. Voor de pauze moest alleen het duo Annemiek Dompeling/Annemieke Campo de punten delen met Evelyne van Ewijk, die gekoppeld was aan Catherine de Vial. De andere foursomepartijen werden nog ruim voor de 18e hole in Wassenaars voordeel beslist. In middag had Annemieke Campo moeite met haar tegenstander Carlijn de Graaf. Annemiek Dompeling en Laurence Nolte (foto) waren met respectievelijk 7#6 en 7#5 duidelijk veel te sterk voor hun opponenten. ,,Het was een dag waarop de ervaring belangrijk was en heeft bijgedragen aan een mooie overwinning’’, reageerde voormalig captain Annemiek Dompeling na afloop. De andere uitslagen uit poule D1; Eindhovensche-Princenbosch 13-5, Noordwijkse-Broekpolder 15-3.

De Haagsche Heeren revancheerden zich knap van de 10-8 nederlaag tegen Amelisweerd afgelopen week. Een fikse kater, die overigens niet lang nadreunde, want de Wassenaarders hadden tegen Prise d’Eau het vizier weer volledig op scherp staan. De brigade van captain Maarten Slootmaekers herpakte zich prima, al had de  uiteindelijke 12-6 winst wel wat hoger kunnen uitvallen.

De strijd tegen de Tilburgers, die zich dit seizoen met een bijna volledig vernieuwd en vooral jong team proberen te handhaven op het hoogste niveau, was voor de pauze eigenlijk al beslist. De 6-0 lunchstand sprak voor zich. ,,Dat het slechts 12-6 is geworden, verbaast me’’, reageerde Slootmaekers. ,,We hebben onverwacht punten laten liggen.’’ De conditie van de golfbaan en met name de greens van de Haarlemmermeersche waren in een slechte conditie. Kort voor de competitiewedstrijd was er geprikt, maar niet gerold, waardoor de greens meer weg hadden van een maanlandschap. ‘Hoofdklasse waardig?’, twitterde Slootmaekers afgelopen vrijdag nog, toen hij de foto’s van de greens onder ogen kreeg. ,,De winst maakt een hoop goed en van die greens hadden alle teams last’’, aldus de captain. De nederlaag van vorige week blijkt dus al snel vergeten. ,,Er was ook geen sprake van extra spanning.’’

De andere uitslagen in poule 2 zijn: Noordwijkse-De Pan 15-3, Princenbosch-Amelisweerd 4-14.

 

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf 

Haagsche, Laurence Nolte Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply