Stokmans en Scholten houden Haagsche eer hoog

27 september 2015 No Comments

Stokmans en Scholten houden Haagsche eer hoog

Lag het aan de voorbereiding, of was het gewoon haar dag niet? De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen.

Het feit dat Annemiek Dompeling er niet in slaagde haar titel NK Strokeplay Par-3 te prolongeren plaatste de immer nuchtere speelster van de Haagsche onder de categorie ‘helaas’.

Studeren en tegelijkertijd topsport bedrijven, die twee willen nog weleens botsen met elkaar. Zo wijst de praktijk vaak uit. Voor de 25-jarige Annemiek Dompeling, volop met de neus in de studieboeken en actief in het financiële werkveld, kwam het NK Strokeplay Par-3 wat dat betreft op een ongelukkig moment. De voorbereiding op het toernooi was verre van ideaal. De focus lag vooral op de komende examens. ,,Ik heb dan ook niets te verliezen”, liet zij dan ook eerder aan de redactie van LetsPlayGolf weten.

Teleurstelling over de uiteindelijke elfde plek was er dan ook niet. Jammer, dat wel, maar geen man over boord. ,,Ik zat zoals dat heet niet in de flow  als tijdens het NK Foursome laatst. Heel even zat er een vijfde plek in, maar het verschil met winnaar Roos Haarman was te groot.”

De laatste had op het Hilversumse Spanderbosch 18 slagen minder nodig dan Dompeling en met dat gegeven kon de laatste eigenlijk wel leven. ,,Zelf niet presteren, ik weet de oorzaak. Maar aan de andere kant een paar jonge meiden van de Haagsche wel een knap toernooi zien spelen, dat vergoedt een hoop.”

Want was plaats nummer elf op de eindrangschikking ongetwijfeld beneden het kunnen van Annemiek Dompeling, de plaatsen vier en vijf van respectievelijk ‘de jonkies’ Christine Scholten en Danique Stokmans stemden de voormalig captain van de Haagsche vrolijk. ,,De meiden zijn veertien jaar en de hoop voor de toekomst. Aan talent geen gebrek dus. Top dat die twee op dit niveau hun visitekaartje hebben kunnen afgeven. En dat geldt ook voor Annemieke Campo. Ook zij is met haar 17 jaar nog jong. Een plek bij de best tien is een prima prestatie.”

Tekst; André Buurman LetsPlayGolf, Beeld; Ronald Speijer (www.ronaldspeijer.com)

NK, Scholten, Stokman Laatste nieuws

Leave a Reply