Topprestatie van Jerry Ji op EK Amateurs

30 juni 2018 No Comments

Topprestatie van Jerry Ji op EK Amateurs

Jerri Ji is op het EK Amateurs op de Haagsche als gedeeld tweede geëindigd. De speler van de Noordwijkse kwam zegge en schrijve één slag te kort op de Deen Nicolai Hojgaard, die over vier dagen 281 slagen (-7) nodig had. Voor Dario Antonisse van de Haagsche was het toernooi op zijn thuisbaan na drie dagen voorbij.

De beste amateurspeler van Nederland is lid van de Noordwijkse en studeert in Amerika. Zijn naam, Jerri Ji, 18 jaar jong en zover nu te beoordelen alles in huis om met succes de stap naar de professionals te maken. Li was na vier dagen dicht bij de winst, of op zijn minst een play-off met de latere winnaar de Deen Hojgaard, die op de slothole van de Haagsche een double-bogey moest noteren. Het verschil met de Deen bedroeg uiteindelijk slechts één slag. Een prestatie van formaat, al viste Ji met die tweede plek net naast een invitatie voor het Brits Open dat van 19 tot en met 22 juli op het Schotse Carnoustie wordt gehouden.

Minder fortuinlijk was Dario Antonisse. De Zoetermeerder en kersverse Oranjespeler stond na 54 holes op een score van +11. Acht slagen te veel om de cut te halen. Ondanks een eagle op de openingsdag en in totaal elf birdies moest Antonisse voortijdig het strijdtoneel verlaten.

 

Tekst; André Buurman

 

Antoniss, Haagsch, Jerry Li, Noordwijkse Laatste nieuws

Leave a Reply