Derde matchplaytitel voor Annemiek Dompeling ondanks schouderblessure

26 juli 2016 No Comments

Derde matchplaytitel voor Annemiek Dompeling ondanks schouderblessure

Voor het tweede jaar op rij en voor de derde keer in totaal werd Annemiek Dompeling kampioen Matchplay van de Koninklijke Haagsche. Een titel met een verhaal, want de captain van Dames 1 kampt al een tijdje met een vervelende schouderblessure.

Alweer zes jaar geleden, amper 19 lentes jong en in haar eerste jaar als lid van de Haagsche, liet Annemiek Dompeling meteen haar visitekaartje achter door het Matchplay kampioenschap op haar naam te schrijven. Afgelopen jaar pakte ze haar tweede titel en ook nu stond Dompeling weer op de hoogste trede van het podium. Toch waren in de aanloop naar het weekeinde van het kampioenschap de vooruitzichten op een titelprolongatie alles behalve rooskleurig.

Een minimale voorbereiding kon Annemiek Dompeling zich slechts permitteren. Te wijten aan een vervelende schouderblessure, die haar al een paar weken parten speelt en met name voor de nodige beperkingen in haar swing zorgde. ,,Ik moest me de afgelopen weken beperken tot het putten en chippen. Intensieve behandeling door de fysiotherapeut maakte dat ik afgelopen weekeinde toch mijn titel kon verdedigen. Hij gaf me een ‘go’ en daar was ik natuurlijk ontzettend blij mee. Ik had tenslotte een titel te verdedigen. No matter what’’, aldus de ambitieuze captain.

Eindstrijd

Het weekend van 23 en 24 juli 2016 stond bij de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club dus in het teken van de Matchplay kampioenschappen. Er werd door de Heren Senioren, de Dames en Heren zelfs in 2 categorieën gestreden om het clubkampioenschap.

Slechts acht dames hadden zich aangemeld. Zo werd op zaterdag de eerste ronde afgewerkt. Op zondag de halve finale en de alles beslissende eindstrijd.

Voorzitter Coks Bosman van de Koninklijke Haagsche reikt de kampioenschaal uit Annemiek Dompeliing

Voorzitter Coks Bosman van de Koninklijke Haagsche reikt de kampioenschaal uit Annemiek Dompeling

 

Echt topfit bleek Dompeling zeker niet tijdens de tweedaagse. ,,Op sommige momenten besefte ik dat mijn schouder alles behalve honderd procent is. Maar op een of andere manier weet je met de pijn om te gaan en verdring je het. Je hebt maar één doel voor ogen en dat is winnen. Je gaat dus gewoon door met de blik op oneindig.”

Iris Weterings heette de eerste tegenstander van Annemiek. ,,Ik speelde gelijk goed en de wedstrijd ging al snel ruim up, uiteindelijk win ik 7/6”, blikt zij terug.

Concurrente

Cornelie van Zuuren, een geduchte concurrente met wie de regerend kampioen veel traint en speelt, bleek in de halve finale niet haar dag te hebben. ,,En weer was mijn spel goed, maar Cornelie kon niet in haar ritme komen. Met 8/7 had ik de tweede winst te pakken.’’

 

Jordi Dahlberg maakt al zeven seizoenen deel uit van Heren 1 van de Haagsche

Jordi Dahlberg werd matchplaykampioen bij de Heren van de Koninklijke Haagsche

En dan de finale, waar Annemieke Campo wachtte. Dompeling: ,,Een match met zeer goed golf. Annemieke Campo slaat op hole 6 vanaf ongeveer 130 meter haar bal in de hole voor eagle. Het antwoord van mij kwam op hole 7. Vanaf 65 meter sla ik de bal in de hole voor eagle. Kortom het publiek had niets te klagen.’’

Na 9 holes leidde Annemiek Dompeling met 1 up om na 13 haar voorsprong naar 3 up te hebben vergroot. Op hole 14 leek Campo de spanning helemaal terug te brengen door op sublieme wijze nog een up-and-down vanaf 160 meter voor par te maken. Maar het antwoord van haar opponente was kort en hevig door een putt voor birdie over vier meter uit te holen. Op hole 15 gaf Campo zich over (5/3).

Waanzinnig

,,Het was een waanzinnig weekend en ik ben erg blij met deze titel’’, zegt Annemiek Dompeling daags na haar overwinning. ,,Voor het eerst mijn titel succesvol verdedigd en mijn derde in totaal. De eerste keer was in 2010. Het spel was erg goed, ondanks de blessure. Maar ze zeggen niet voor niks in de golfwereld ‘Beware of the injured golfer’. Ik ben er het levende bewijs van.’’

Bij de Heren ging de winst naar Jordi Dahlberg, die in de finale Koen Rutten naar de tweede plaats verwees. Jan van Beek was de beste bij de Senioren. Hij klopte Huub de Vileneuve in de finale.

 

Tekst; André Buurman, Beeld; Annemiek Dompeling

Laatste nieuws

Leave a Reply