Tweede stunt Haagsche blijft uit

29 mei 2016 No Comments

Tweede stunt Haagsche blijft uit

Ze waren er klaar voor, de mannen van Heren 1 van de Haagsche. Na de krankzinnig verlopen, maar gewonnen halve finale van de Noordwijkse, werd alles in stelling gebracht om de Eindhovensche op zondag het knap lastig te maken. Even leek het erop dat de Wassenaarders voor een geweldige stunt zouden gaan zorgen.

Een landstitel, die dateert van 2008. Toen, in dat jaar, kon het eigenlijk niet misgaan met een dreamteam bestaande uit Maarten Slootmaekers, pa Bart en zoon Nick Nolte, de broertjes Richard en Robin Kind en Floris de Haas. Ongeslagen poulewinnaar, dus lag de titel in dubbelfinale tegen de Noordwijkse voor het grijpen. Dat Robin Kind vanwege een gebroken pols na een valpartij met zijn scooter vlak voor de finale moest afhaken, was aanvankelijk een domper. Maar Hein Heyster bleek een prima vervanger. En zo belandde de kampioenschaal weer op Wassenaarse bodem.

Van het succesteam van acht jaar geleden, zijn alleen Nick Nolte en Maarten Slootmaekers nog over. Robin Kind is al drie professional en probeert op de Challenge Tour zijn boterham te verdienen. Broer Richard is teaching-pro, Bart Nolte maakt nog altijd furore, maar dan bij de senioren en Floris de Haas koos destijds voor het professionele circuit. Acht jaar later is het de jonge garde, die voornamelijk de dienst uitmaakt bij de Haagsche. Ricky Sanders, Jordie Dahlberg, Quint Koppers en de recente aanwinst, Seve Prins zijn Wassenaars hoop, maar zeker niet in bange dagen.

Want de Haagsche, ook al verloor het de finale min of meer kansloos met 11-7 van een oppermachtig de Eindhovensche, bezit zeker voldoende potentieel om de komende jaren een serieuze gooi te doen naar de titel. Dat het op de laatste zondag, na de gigantische prestatie tegen de Noordwijkse een dag eerder, toch misging, lijkt een samenhang van factoren te zijn. De Eindhovensche is zonder meer de sterkste ploeg van dit moment, waarvan het merendeel voor de Oranjeselecties uitkomt. Dus een maatje te groot. Maar aan de andere kant lijkt de mentale weerbaarheid van de Wassenaarders, misschien ook mede door de komst van Seve Prins dit seizoen, met het jaar te groeien. Dat bewijs werd niet alleen tijdens de competitie geleverd, maar zeker ook in die bewuste halve kruisfinale tegen aartsrivaal de Noordwijkse. Wat een verloren zaak leek voor de ‘onweerbreak’ werd na de hervatting in geen tijd omgezet in een – om in golftermen te blijven – enorme drive om tot het gaatje te gaan. Dat is, los van het enorme talent van de ploeg nu herbergt, misschien wel de grootste kracht van het team. Tegen de Eindhovensche was die drive in combinatie met talent net niet voldoende voor de landstitel. Maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

 

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

 

de Haagsche, Eindhovensche Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply