Van Driel mist cut, Luiten gedeeld 23ste

5 februari 2017 No Comments

Van Driel mist cut, Luiten gedeeld 23ste

Met een totaalscore van +4 bleef Darius van Driel in het Omega Dubai Desert Classic drie slagen boven de cutlijn. Joost Luiten leverde plaatsen in op de slotdag.

De zandstorm in de woestijn van Dubai tijdens de tweede ronde van de Omega Desert Classic pakte voor Darius van Driel uiteindelijk nadelig uit. De Haagse golfprofessional werd met de spelers die op dat moment in de baan waren door de wedstrijdleiding naar het clubhuis gedirigeerd. De heuse woestijnstorm maakte het spelen niet alleen onmogelijk, de overvliegende reclameborden en boomtakken zorgen bovendien voor gevaar voor de golfers en toeschouwers.

En dus moest Van Driel zaterdagmorgen in alle vroegte al aantreden om in ieder geval ronde twee onder betere condities af te maken en proberen voor de tweede keer in zijn carrière de cut op de Europese Tour te halen. De herstart was veel belovend met een birdie, maar na de turn maakten twee double-bogeys op rij de winnaar van de Alps-Tour van 2015 nagenoeg kansloos om de cut te halen. De wijze waarop de ene double-bogey ontstond, was bijzonder. Van Driel twitterde: ‘Herstart begon goed met een birdie, daarna 2 dubbels. Stond op m’n bal tijdens het zoeken. Komende week maar trainen op zoeken van de bal.’

Joost Luiten overleefde de cut, speelde een prima derde ronde met vijf birdies tegenover slechts één bogey, maar kon op de slotdag het succes van 24 uur eerder niet herhalen. Nu waren de bogeys (3) de birdies (2) de baas.

Winnaar werd Sergio Garcia met een totaal van 269 ‘Iron Man’ Henrik Stenson 3 slagen voorbleef. De laatste keer dat de Spanjaard een toernooi won was op 25 januari 2014.

Tekst en beeld; André Buurman

Europese Tour

Leave a Reply