Van Tilburg en Hoogenboom maken de dienst uit op golfbaan de Dommel

26 mei 2017 No Comments

Van Tilburg en Hoogenboom maken de dienst uit op golfbaan de Dommel

Het Nederlands Kampioenschap voor spelers tot en met 18 jaar is een prooi geworden voor Mayka Hoogenboom van de Noordwijkse. Bij de jongens was Nordin van Tilburg (The Dutch) veruit de sterkste van het gezelschap.

Golfclub De Dommel in het Brabantse Sint Michelsgestel was op Hemelvaartsdag het toneel voor jong en aanstormend golftalent in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Bij de jongens sprong Nordin van Tilburg, lid van The Dutch, er met kop en schouders bovenuit. Met een score van -4 over drie dagen (69, 69, 68) bleef de 17-jarige als enige van het toernooi onder par. Van Tilburg golft al sinds zijn tiende jaar en werd vijf jaar geleden selectiespeler van de NGF en belandde via de C- en B-selectie in Jong Oranje. Ultieme doel van de VWO-leerling in Bergen op Zoom is professional worden. Rozensteinspeler Tim van der Steen (+2) hield de Wassenaarse eer hoog met een verdienstelijke derde plaats. Broer Martijn had twee slagen meer nodig en belandde op een gedeelde negende plek.

Kruisfinale

Ondanks het verlies van de kruisfinale tegen De Pan waren de vier jonkies van de Haagsche Dames alweer voldoende hersteld voor het NK in hun leeftijdsgroep. Christine Scholten, Anouk Sohier, Carlijn de Graaf en Danique Stokmans bleken echter niet opgewassen tegen een ontketenende Mayka Hoogenboom van de Noordwijkse, die het hele gezelschap op liefst vijf slagen zette. Van het ‘Wassenaarse’ viertal miste alleen Christine Scholten de cut. Beste speelster van de Haagsche werd Anouk Sohier met een vijfde plek. Carlijn de Graaf en Danique Stokmans deelden gezusterlijk de achtste plek.

Tekst; André Buurman, beeld: archief Koninklijke Haagsche

 

Anouk, Carlijn, Chrstine, Danique, de Dommel Laatste nieuws

Leave a Reply