Verlies voor debutant Rozenstein, winst voor vrouwen Haagsche

30 maart 2014 No Comments

Verlies voor debutant Rozenstein, winst voor vrouwen Haagsche

De vrouwen van de Haagsche deelden op de eerste competitiedag direct een flinke tik uit door het geroutineerde de Hilversumsche met 14-4 te verslaan.

Het debuut in de hoofdklasse van de mannen van Rozenstein daarentegen verliep minder succesvol. Anders dan de uitslag doet vermoeden, gingen de mannen van captain Robert Frijling tegen titelkandidaat de Eindhovensche eervol met 16-2 onderuit.

De vrouwen van de Haagsche startten het seizoen overtuigend met een klinkklare zege op de Hilversumsche (14-4). Strijdtoneel was het Brabantse Toxandria, dat als gastvrouw fungeerde. De lange voorbereidingsperiode inclusief trainingsstage in Spanje bleken dus op de eerste competitiedag al zijn vruchten af te werpen. In de ochtenduren werd namelijk de basis voor de winst reeds gelegd. De drie foursomepartijen werden alle in Wassenaars voordeel beslecht. Desiré Blaauw zorgde samen met Lotte Voermans (2up) voor de eerste punten. Annemiek Dompeling en Annemieke Campo waren na dertien holes al klaar met hun tegenstanders (6&5). Een duel met veel ups and downs was de laatste foursome, waar Geraldine Nanninga en Cornelie van Zuuren tot het uiterste moesten gaan om de Hilversumsche vrouwen van het lijf te houden (1up). Na de lunch was er winst in de singlepartijen voor captain Annemiek Dompeling (8&7), Annemieke Campo (5&3) en Cornelie van Zuuren (5&3), ruim voldoende voor de 14-4 zege. De tegenstander van de vrouwen komende zaterdag op het complex van Amelisweerd is Prise d’Eau, dat met dezelfde cijfers van Amelisweerd verloor. De andere uitslag in poule D2; Eindhovensche-Wouwse Plantage 17-1.

De resultaten van poule D1; Geijsteren-Noord Nederlandse 4-14, Zeewolde-Houtrak 6-12, De Pan-De Graafschap 15-3.

Verdienstelijk

Ondanks een afgetekende 16-2 nederlaag tegen titelkandidaat de Eindhovensche kunnen de mannen van Rozenstein in poule H2 terugzien op een verdienstelijk debuut in de hoofdklasse. Op de Kennemer, het toneel van het KLM Open, moest de tegenstander vaak diep gaan om de Wassenaarders op de knieën te krijgen. De eerste foursome partij ging zelfs verloren voor de ploeg uit Valkenswaard tegen het duo Rooney/Frijling. De eerste onderscheidde zich door liefst vijf lange putts uit te holen, terwijl teamgenoot en captain Robert Frijling op hole 16 met een tien meter lange downhiller de hole wist te halven. De eerste, verrassende tweepunter was een feit. Daarna was het gedaan met de dadendrang van Rozenstein, want het uiterst geroutineerde Eindhovensche liet hierna geen partij meer uit handen glippen, al werd een aantal duels pas op de slothole beslist. Komende zaterdag, 5 april, is Rozenstein gastheer op het eigen complex. De andere uitslagen in poule H2; Princenbosch-Hilversumsche 12-5, De Hoge Kleij-Prise d’Eau 6-12.

In poule H1 werd op de zonovergoten linkscourse van de Koninklijke Haagsche drie duels uitgevochten. Zo liet de Noordwijkse direct van zich spreken door De Pan met liefst 17-1 het bos in te sturen. Houtrak, vorig seizoen verliezend finalist in de kruisfinale, en Broekpolder wonnen beide met 13-5 van respectievelijk Almeerderhout en Noord Nederlandse. De Haagsche treft zaterdag op Houtrak het sterke Noordwijkse.

Tekst; André Buurman, Let’s Play Golf, Beeld; Ronald Speijer, Foremagazine

 

 

Dompeling, Frijling, golfcompetitie, Haagsche, hoofdklasse, Rozenstien Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply