Vrouwen Koninklijke Haagsche, het enige lichtpunt in Wassenaar

20 april 2014 No Comments

Vrouwen Koninklijke Haagsche, het enige lichtpunt in Wassenaar

Ook op de derde wedstrijddag konden de mannen van de Haagsche en Rozenstein de winst niet naar zich toetrekken. De zorgen in Wassenaar nemen met de week toe.

Het enige lichtpunt in Wassenaar komt uit het kamp van de Haagsche vrouwen. Daar waar de mannelijke collega’s zich suf piekeren om in de juiste flow te raken, daar dendert de machine van captain Annemiek Dompeling onverdroten door. Op de vierde speeldag werd op de Eindhovensche zege nummer drie geboekt. Tegenstander Toxandria, tot afgelopen zaterdag nog puntloos in poule 2, werd met 11-7 geklopt. ,,Wij onderschatten geen enkele ploeg, ook al staat die onderaan’’, aldus Dompeling, die komende zaterdag met haar ploeg tegen de Eindhovensche voor de ultieme krachtmeting van het seizoen staat. De winnaar is zo goed als zeker van een plek in de kruisfinale.

Al voor de lunch hadden de vrouwen van de Haagsche een 4-2 voorsprong genomen op Toxandria, dat in de foursomes alleen tegen het Wassenaarse duo Geraldine Nanninga en Lotte Voermans in een overigens meer dan spannende partij de volle winst pakte (2up). Annemiek Dompeling en Annemiek Campo (4/2) en Cornelie van Zuuren en Monique Lembeck (6/4) wonnen betrekkelijk makkelijk van hun tegenstanders. In de middag waren er winstpartijen voor Annemiek Dompeling en Cornelie van Zuuren (beiden 5/3) en Monique Lembeck (1up)

Bij de mannen van de Haagsche alles behalve vrolijke gezichten. Want ook in de derde partij moesten de punten, weliswaar met nipt verschil, aan de tegenstander, in dit geval Broekpolder, worden gelaten (8-10). Terwijl er in de ochtenduren nog alle uitzicht op de eerste, zo belangrijke zege waren. De Wassenaarders leidden namelijk na de foursomes met 4-2. De brigade van captain Maarten Slootmaekers startte vergeleken met de twee voorgaande partijen met een gewijzigde opstelling. Slootmaekers hierover: ,,Door de jonge jongens samen te laten spelen, hoopten we op deze manier de druk bij hen weg te halen. Deze opzet slaagde wonderwel.’’

IJzige stilte

In de middag echter moesten de meeste spelers toch weer ruim hun meerdere erkennen in de tegenstander uit Rotterdam. De nederlaag kwam hard aan, getuige de ijzige stilte na afloop in de Wassenaarse kleedkamer. ,,We realiseerden ons dat we tegen een sterk Broekpolder een uitstekende kans hebben laten liggen om onszelf wat lucht te geven. Door dit resultaat en het verrassende verlies van de Noord Nederlandse tegen concurrent Almeerderhout (8-10) is het helder wat ons te doen staat. Minimaal twee keer winnen de laatste drie wedstrijden. Dat we volgende week niet hoeven te spelen is nu wel prettig. We hebben een extra week te tijd de vorm terug te vinden en te werken aan ons spel. Op Noord Nederland tegen De Pan zullen we over twee weken getergd op de tee verschijnen’’, aldus een nog altijd optimistisch gestemde captain.

Ook op Rozenstein is het nog altijd wachten op de eerste punten. Slordig spel van de Wassenaarders was de oorzaak dat opponent en concurrent de Hilversumsche in de ochtenduren met 4-2 mocht gaan lunchen. Robin Sonnenberg, invaller voor Raj Ghosh, maakte zaterdag zijn debuut in de hoofdklasse. Hij speelde de foursomes samen met broer Remy, maar de hechte broederband was toch niet opgewassen tegen het sterke spel van hun tegenstanders. De eerste foursome (Frijling/Rooney) slaagde er in een 2-down achterstand na de 8ste, met langzaam maar zeker beter wordend spel, om te zetten naar een 2up voorsprong na 16. De tegenstanders konden de partij tot de laatste hole rekken door een lange en onverwachte birdie putt op de 17e te holen.

De toon werd in de middag al snel gezet door Robert Frijling. Hij opende met 5 birdies over de eerste 6 holes. Een snelle voorsprong, die hij ook niet meer uit handen zou geven. Voor de anderen begon de middag niet zo rooskleurig en werden geforceerd een achterstand weg te poetsen. Patrick Groen zorgde met een aantal goede slotholes voor het eerst twee punten achter zijn naam te zetten. Conor Rooney die na 6 holes 3down stond vocht zich terug naar 1up. Maar zijn tegenstander maakte op de 15e een mooie chip-in voor birdie en nog een birdie op de volgende waardoor Conor Rooney plots met nog één hole te gaan tegen een 1down achterstand aankeek. Met een solide par bracht hij de score weer in evenwicht, echter niet voldoende om de eerste punten van het seizoen richting Wassenaar mee te nemen. De Hilversumsche won uiteindelijk met minimaal verschil (10-8)

Rozenstein is in poule 2 het enige team dat nog zonder winstpunten is. Tegenstander van komende zaterdag is De Hoge Kleij, dat één gewonnen duel achter zijn naam heeft staan.

Tekst; André Buurman, LetsPlayGolf. Beeld; Ronald Speijer, Foremagazine

Annemiek Dompeling, Eindhovensche, Koninklijke Haagsche, Maarten Slootmaekers, Robert Frijling Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply