Mannen Haagsche en Rozenstein nog altijd puntloos

13 april 2014 No Comments

Mannen Haagsche en Rozenstein nog altijd puntloos

Weinig vrolijke gezichten zaterdagavond in Wassenaar. De mannen van zowel de Haagsche als Rozenstein verloren ook hun tweede competitieduel. De vrouwen van de Haagsche incasseerden het eerste puntverlies.

Na de 16-2 dreun tegen de Noordwijkse bij de seizoenouverture afgelopen week, ging het zaterdag tegen Noord Nederlandse opnieuw mis. De Koninklijke Haagsche met ‘nul uit twee’, daar moet men in het Wassenaarse dorp wel even aan wennen.

De formatie van captain Maarten Slootmaekers had gezien de 14-4 nederlaag ook nu weer weinig in te brengen. De werkelijkheid, een gedeelde laatste plaats met Almeerderhout in poule 1 van de hoofdklasse, is daarentegen keihard. Slootmaekers: ,,Natuurlijk is het balen, maar niks geen paniek hier. We hebben het met zijn allen laten afweten tegen Noord Nederlandse. Het komt vaker voor dat één of twee spelers hun dag niet hebben. Dat wordt dan wel door de anderen gecompenseerd. Maar zaterdag was er sprake van een complete off-day. Dan wordt het een lastig verhaal. We zullen komende zaterdag tegen Broekpolder als vanouds de schouders er onder moeten zetten voor een goed resultaat. Het team van de Haagsche is een goede mix van jonge en oudere spelers. De laatste zal de eerste categorie op sleeptouw moeten nemen. Dus blijven we positief, al doet die hatelijke nul natuurlijk wel zeer.

Nick Nolte Kon. Haagsche

Nick Nolte zorgde voor twee van de vier winstpunten voor de Haagsche tegen de Noord-Nederlandse uit Groningen

In de ochtenduren werd door tegenstander Noord Nederlandse reeds de basis van de winst gelegd. Alle foursome partijen werden door de Groningers in winst omgezet. Na de lunch slaagden alleen Nick Nolte (2up) en Thomas Blankvoort (6/5) er in hun singlepartij in Wassenaars voordeel te beslissen.

Hoopvol

Niet alleen de Haagsche, ook de mannen van Rozenstien wachten nog altijd op de eerste punten. De debutant in de hoofdklasse pakte na een vrij weekeinde de competitiedraad weer op, maar na eerder de Eindhovensche (2-16) bleek dit keer Princenbosch te sterk (12-6). Toch was er volgens captain Robert Frijling geen sprake van een ‘kansloze nederlaag’. Frijling: ,,De foursomes bleven tot en met de laatste negen spannend. De eerste foursome kwam all square de eerste negen door waarna vijf holes op rij werden verloren door sterk spel van Princenbosch. (5/4). De andere twee foursomes gingen door tot de 18e hole waarbij beide partijen de laatste hole moesten inleveren(AS en 1down).’’

Ondanks de 5-1 achterstand bij de rust waren de mannen van Rozenstein nog altijd hoopvol gestemd op een goede afloop. Echter, Princenbosch ging na de lunch voortvarend van start. ,,Hierdoor leek het een eenzijdige pot te worden’’, blikte Frijling terug ,,Er werd hard gestreden om de voorsprong te minimaliseren en dat bleek ook door mooie comebacks van Conor Rooney, die een 2-down achterstand wist om te zetten in een 2/1 winst.’’ Door fraaie birdies slaagde Raj Ghosh er in een dormie-3 achterstand om te zetten in een punt (AS na 18) voor Rozenstein. Ook leken Patrick Groen en Remy Sonnenberg terug te komen, maar op de 17e moesten beiden zich toch gewonnen geven. Daarnaast won Robert Frijling zijn single ruim met 3/2. Op de golfbaan van Princenbosch treft Rozenstein komende zaterdag het eveneens nog puntloze Hilversumsche. Een cruciale wedstrijd, weet ook Robert Frijling. ,,Er telt maar één ding en dat is winnen.’’

Aan de bak

Ook vrouwen 1 van de Haagsche kon niet tot volle winst komen. Tegen Wouwse Plantage werd het een 9-9 deling, wat tevens het eerste puntverlies voor de Wassenaarse formatie betekende. De schade viel mee, aangezien concurrent Eindhovensche tegen Amelisweerd onverwacht ook niet verder dan een remise kwam.

Een hardnekkige mist was er de oorzaak van dat het duel op Prise D’Eau met een uur moest worden uitgesteld. Al snel bleek dat partijen goed aan elkaar gewaagd waren, want na de foursomes gaf het scorebord een 3-3 stand aan. De eerste foursome Annemiek Dompeling & Annemiek Campo ging met 5/4 verloren. Geraldine Nanninga & Lotte Voermans speelden all square. De derde partij werd wel in Wassenaars voordeel beslist. Tita McCart & Cornelie van Zuuren wonnen met 6/4. ,,We wisten dat we in de middag aan de bak moesten voor de winst’’, vertelt captain Annemiek Dompeling. Maar tegenstander Amelisweerd bood felle tegenstand getuige de drie winstpartijen in de singles op Dompeling (2up), Nanninga (4/3) en Voermans (1up). Daar stonden de winst van Tita McCart (3/2), Annemieke Campo (4/3) en Cornelie van Zuuren (7/5) tegenover. Dompeling: ,,We gingen als altijd voor de winst vandaag, maar helaas rolde het balletje af en toe de verkeerde kant op.’’ Komende zaterdag is Toxandria de tegenstander op de Eindhovensche.

Tekst; André Buurman Let’s Play Golf. Beeld; Ronald Speijer Foremagazine (teamfoto Rozenstein) en André Buurman (foto Nick Nolte)

 

Dompeling, Haagsche, NGF Competitie, Rozenstein, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply